Kamelen-id?

Hallo!

Ik ben Annelies. Als taalcoach – Nederlands aan anderstaligen en Duits – ben ik deeltijds verbonden aan CVO Groeipunt (zie http://www.groeipunt.net)

Daarnaast ben ik ook al jaren actief als freelance journalist en creatief schrijfbeest.  Zie http://www.schrijfkat.be.

In de lente van 2020 studeerde ik af als stadsgids Gent. Het was iets wat ik al heel lang wilde doen: als geboren en getogen Gentenaar ben ik trots op en blij met mijn stad. In een vorig leven, aan de universiteit, maakte ik ook een eindwerk rond ‘De stad Gent in de literatuur’.

Al snel merkte ik dat ik in de gidsopleiding goed op mijn plek zat. Ongeveer al mijn interesses komen er samen: geschiedenis, kunst en cultuur, wandelen, interactief met mensen bezig zijn, creatief denken en doen, …

Behalve de specialisatie ‘Stadsgids Gent‘, volgde ik ook de modules voor ‘Museumgids‘ – een razend interessante opleiding, waar ik veel leerde dat ik zowel bij het gidsen als in de klas kan gebruiken. In juni 2018 al studeerde ik daar af met een eindwerk voor jongeren in het MSK Gent – thema ‘Schoonheid’. Deze rondleiding is écht geschikt voor een derde graag secundair of opleidingen aan de Hogeschool.

Ik ben nog volop bezig met het uitdenken en uitwerken van eigen wandelingen en rondleidingen, in het Nederlands/Frans/Duits/Engels.

Vanaf de lente 2021 zal ik een aantal wandelingen en een fietstocht aanbieden rond het thema van mijn eindwerk stadsgids: langs Gentse ramen en vensters. Ik werk ook aan een (foto)boek hierrond.

Daarnaast neem ik je straks graag mee op een eigen tocht om en rond de Sint-Baafsabdij, langs Oude en Nieuwe Dokken, of op kunstparcours.

Al deze gidsactiviteiten heb ik, samen met culturele en didactische navormingen, in ‘De Groene Kameel’ gestopt.

Alles wat ‘De Groene Kameel’ doet kan je op deze site volgen en ook op Facebook en Instagram.

Tot ziens op een van de wandelingen of activiteiten?

Hoffelijke kamelengroet,

Annelies De Waele

Advertentie